1384940121resized_header2.jpg

Reactie op "FC-Brielle steelt de show in Tsjechische zusterstad 2008":

Velden met (*) zijn verplicht.
FC-Brielle steelt de show in Tsjechische zusterstad 2008
(*):
(*):
(*):
:
(*):

FC-Brielle steelt de show in Tsjechische zusterstad 2008

FC-Brielle heeft in de eerste meiweek een aantal succesvolle optredens in de Tsjechische zusterstad Havlickuv Brod verzorgd. Na de diverse plichtplegingen in de eerste dagen trapte de groep op dinsdag af op de Wolkerovaschool. Het jeugdige publiek had even tijd nodig om aan de traditionele en vrolijke klanken van de muziek te wennen. Dankzij de meegereisde Sanne, Janna en Lotte werd het ijs gebroken. Deze drie leerlingen van Maarlant College wisten diverse Tsjechische pubers en leerkrachten naar de dansvloer te lokken. Dit veroorzaakte veel hilariteit bij de “zittenblijvers”. Dezelfde middag trok FC-Brielle en haar gevolg naar bejaardenhuis “Domo Seniori”. De bewoners genoten zichtbaar van het Brielse kwartet. Sommige aanwezigen raakten ontroerd door het warme stemgeluid van Clementine Volker. De “lepelact” van Peter Moree zorgde voor veel lachende gezichten. Waarschijnlijk proberen diverse bewoners de act van Peter te imiteren.

Woensdag bracht FC-Brielle en haar aanhang een bezoek aan Praag. Het gezelschap werd door collega-muzikanten uit Havlickuv Brod rondgeleid. Het prachtige weer zorgde voor een positieve bijdrage aan dit leuke intermezzo.
De nationale Bevrijdingsdag van Tsjechië op 8 mei vormde het sluitstuk van een succesvolle trip naar Havlickuv Brod. FC-Brielle verzorgde vier korte optredens op het met zonovergoten marktplein. Sommige toeschouwers keerden steeds terug als de band van start ging. De aankondigingen van Peter en wethouder Tomas Hermann van Havlickuv Brod werden vaak met veel gelach begroet en leverden een grote bijdrage aan de gezellige atmosfeer.Naast de grappen en grollen van Peter Moree en de zang van Clementine Volker was een belangrijke rol weggelegd voor bassiste Lorette Masereeuw en gitarist Hans Walgien. Dankzij hun ondersteuning konden Peter en Clementine excelleren. Achter de schermen werd eveneens hard gewerkt. De meegereisde Mitch van Leiden ontpopte zich als een ware road-manager. De dag werd besloten met een diner waarbij diverse hoogwaardigheidsbekleders van de partij waren, waaronder het gemeentebestuur van Havlickuv Brod.

FC-Brielle kan terugkijken op een geslaagd uitstapje naar Tsjechië. Vooral de vriendelijkheid en gastvrijheid sprongen in het oog. Helaas was de reis Havlickuv Brod het laatste optreden van zangeres Clementine Volker. Zij krijgt de mogelijkheid aan een professionele zangcarrière te gaan werken. De trip naar Tsjechië was een mooie afsluiting van een bijzonder prettige samenwerking. (bron: Briels Nieuwsland)
Pagina terug