1384940121resized_header2.jpg

Reactie op "FC-Brielle bezoekt zusterstad in Tsjechië 2010":

Velden met (*) zijn verplicht.
FC-Brielle bezoekt zusterstad in Tsjechië 2010
(*):
(*):
(*):
:
(*):

FC-Brielle bezoekt zusterstad in Tsjechië 2010

Een delegatie uit Brielle heeft in de eerste week van mei een bezoek gebracht aan haar zusterstad Havlickuv Brod. Men was uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking op 8 mei, de bevrijdingsdag in Tsjechië. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat er een jumelage tussen Havlickuv Brod en Brielle tot stand kwam. Deze uitwisseling is nog steeds in beide steden actief. Dit was een goede reden om met een flinke afvaardiging naar Tsjechië af te reizen.

Het “Havlickuv Brod Brielle Comité” werd dit jaar vergezeld door de folkgroep FC-Brielle en de acrobatengroep de Zotten. Gemeenteraadslid en oud-banketbakker Peter Kroone werd gevraagd op deze nationale feestdag op de ambachtenmarkt gratis poffertjes te bakken voor de inwoners van Havlickuv Brod. Dit bleek een groot succes. Er werden ruim 600 porties uitgedeeld. In het sportcomplex was een filmimpressie te zien van de 1 aprilviering in Brielle.Eerder in de week brachten FC-Brielle en de Zotten een bezoek aan diverse scholen en verzorgingstehuizen. De aanwezigen genoten met volle teugen van de combinatie muziek en acrobatiek. Op vrijdag 7 mei werd de hele delegatie ontvangen op het gemeentehuis door het dagelijks bestuur waarbij enkele personen uit handen van wethouder Thomas Hermann een prachtig boek over Havlickuv Brod mochten ontvangen. Tenslotte was er een gezamenlijk bezoek aan Praag.

Op Bevrijdingsdag, 8 mei, verzorgden FC-Brielle en de Zotten nog enkele optredens in het park tijdens de ambachtenmarkt. Alle betrokkenen kijken met plezier terug op deze bijzondere week.

(bron: Briels Nieuwsland)
Pagina terug